sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Halloweenhumua

Happy Halloween! Avada Kedavra!

Kaikui eteisestä kun koululainen tuli perjantaina kotiin. Olen kuunnellut tuota jo viikon...hän aikoo olla Lordi Voldemort tai se-kenen-nimeä-ei-sovittakoon-mainittavan...jännitystä taitaa olla ilmassa sillä meillä on lauantaina lasten Halloweenpirskeet ja ystäviä on kutsuttu juhlimaan.

Meillä on hmm... ns. yhteisjuhlat nämä Halloweenit tai no alunperin minä ja ystäväni saimme noin kolme vuotta sitten päähänpiston, että "HEI!" Järjestetään yhdessä lapsille kummitusjuhlat. Mahtava idea! Ei siis tarvitse yksin nähdä vaivaa ja voimme kahvitella aikuisten kanssa samalla. Sovimme järjestävämme vuorotellen juhlat heillä ja meillä. Nooo siitä on nyt tosiaan aikaan kun lapsille näitä kemuja on pistetty pystyyn ja meillä alkoi jo pojan puolelta tulla painostusta,  joten nyt juhlat oli siis meillä- Hieman kerkesi välissä vuosia mennä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ?! Eikö?

Lampsin yhtenä iltana ystävälleni kahville ja sain mukaani säkin, missä oli koristeita, joita olimme tehneet yhdessä viimekertaisiin juhliin. Pussi kainalossa ja mietteet päässä porhalsin takaisin kotiin. Netistä vielä selailemalla ja napsimalla toisten ideoita ja muokkaamalla omat ideat sain aikaan tämmöisen paketin.



En ole niinkään hyvä juhlienjärjestäjä ja stressaan viimetippaan asti. Osaan tehdä ruokaa, mutta tämä leivontapuoli, kakkujen teko ja kaiken makean leipominen ei oikein ole minun juttuni, joten puolivalmiina siis suurin osa. Toivottavasti joku saa tästä helpotusta ja vinkkejä ensivuoden omiin kurpitsajuhliin ;)







Jätesäkit! Nuo, joka äidin pelastajat ja monikäyttöihmeet, niitä vaan kaikkialle ja koristekäyttöön. Jätesäkeistä on muuten moneksi. Näihin juhliin jätesäkit löysivät tiensä Voldemort-asusteena, pöytäliinana, popcornkulhona, pöytienhuppuina, tuolinpäällisenä ja verhona.



Vuoratessani jätesäkeillä kodin huonekaluja mietiskelin, että näitähän saa muuten muunkin värisenä. Synttärijuhliinkin mitä mainioimmat. Vaaleanpunaisia ja pinkkejä ja sinisiäkin löytyy ja taitaa olla pikkupusseina muitakin värejä vai onko ne vaan kaikki muut värit sittenkin pieniä? Onko joku löytänyt isoja värillisiä jätesäkkejä? Aion niin käyttää niitä meidän tulevilla synttärikemuillakin.



Aitoja kynttilöitä en viitsinyt laittaa palamaan kuin ihan ruokapöydälle ja eteiseen. Muuten käytin lyhdyissä patterikynttilöitä ja ne olivatkin kauniit tunnelmanluojat eikä niitä tarvinnut lasten touhutessa vahtia.





Olin muutama viikko sitten lueskellut lehdestä lastensyntymäpäiväjuhlista, joihin oli palkattu ammattivalokuvaaja. Ensin tietysti ajattelin, että  juupajuu kuka nyt ei kerkeisi kuvaamaan itse ja kaikki ystävätkin yleensä räpsii kännyköillä laspsistaan kuvia. Hetken juttua luettuani olinkin jo aivan toista mieltä- Tosiaan! Kun paikalla on palkattu kuvaaja jää juhlien järjestäjälle itselleenkin kerrankin aikaa nauttia ystävien seurasta eikä tarvitse muistaa kuvata kynttilänpuhallusta tai lahjojen avauksia tai olla valppaana hauskoja hetkiä tai ilmeitä varten. Nämä kaikki hoitaa palkattu kuvaaja-Kätevää!
Tuumasta toimeen. Sovin paikallisen valokuvaajan kanssa, että hän ottaa lapsista kuvat, jotka he saavat muistoksi pukujuhlista.


Kuvat otettiin meillä kotona sisällä ja kuvaajalla oli tarvittavat kankaat ja muut välineet. Meillä kävi kuvaamassa JEEMU Photography

Varoitus!! Tässä tulee muuten illan kaamein kuva- :D



Jokainen vieras sai nykäistä katosta oman kummituksen juhlista poistuessaan.



Ps. Käytin niitä meidän yhteisiä koristeita ja muutamat tein itse lisää, jotka juhlien jälkeen sujautin yhteiseen koristepussiin. Seuraavia juhlia odotellessa- Kuka se meistä ystävistä järjestääkään :D





2 kommenttia: